HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2008.03.12. 14:52 A.N.R.

Tiramisu

Címkék: kave tojas mascarpone tejszin kakao babapiskota

Korábban már említettem, hogy nem nagyon rajongunk a tiramisuért, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem ennénk meg. Amikor múltkor megláttam Pacemakernél a képet, azonnal elkértem tőle a receptet, mert megbízható forrásból akartam :-). Kapóra jöttek ma a vendégek, akiknek elkészíthettem egy nagy adagot, már alig van belőle. Mivel Pacemaker receptjeiben eddig még sosem csalódtam, egyértelmű volt, hogy (majdnem) 100%-osan betartom, amit írt. Amin változtattam: ő mandulalikőrt írt, én rumaromát használtam, leginkább azért, hogy egyáltalán ne legyen benne alkohol, meg amúgysem volt itthon semmi mandulás.

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone krémsajt
2,5 dl habtejszín
5 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
4 dkg vaníliás cukor (4 csomag, az egyik Bourbon vaníliás)
3 tojás
20 dkg babapiskóta - a 40 darabból 1,5 maradt ki
1 evőkanál rumaroma
6-8 adag főzött kávé - a receptben ennél több van, de az én kávéfőzőm filteres (mivel nem sűrűn iszunk kávét, akkor sem főzöttet, most használtam kb. harmadszor), és az abban főtt kávé "hosszabb" és gyengébb, így nagyjából 6 adag fogyott el belőle
kakaópor
egy kb. 20x25 cm-es edény, ami 5-6 cm magas - nálam ez egy kerámia sütőtál volt

Megfőztem a kávét, hagytam kihűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá vertem. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét a kristálycukor felével kemény habbá vertem, a sárgáját a kristálycukor másik felével és a vaníliáscukorral alaposan kikevertem, közben hozzáadtam a rumaromát is. Az így kapott krémeket egy nagy tálban kézi habverővel összekevertem, hozzáadva óvatosan a mascarponét. Nem kellett túl sokáig keverni, így nem tört össze a hab, viszont szép, egynemű krémet kaptam.
Az edény aljára raktam a babapiskóta felét, ráöntöttem kb. 3 adag kávét. A babapiskóta jelen esetben Manner volt, nem akartam kockáztatni valami gagyival, és jó választás volt, mert egy pillanat alatt magába szívta a kávét, viszont nem ázott el. Rálapátoltam a krém felét, elegyengedtem. Jött a következő réteg babapiskóta, arra is öntöttem kb. 3 adag kávét, majd a krém másik felét szépen elsimítottam rajta. A végén egy teaszűrő segítségével megszórtam az egészet kakaóval. Beraktam a hűtőbe, pár órát állt,  elég tisztességesen megdermedt a krém. Nem lett olyan állaga, mint mondjuk az étteremben, de nem lehetett rá panaszunk. A fénykép nem sikerült túl jól, mert nem vagyok valami jó fotós (lenne mit tanulni), meg kicsit  csáléra sikerült vágni ,  de az ízével mindenki meg volt elégedve.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr995974742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bulisu Kitti 2008.12.13. 13:23:28

Irjon már valaki valami normális Tiramisut amibe nincs Mascarpone krémsajt

14594 2008.12.13. 16:09:12

Nem tudom az mitől normális tiramisu, de az unokanővérem költséghatékonyság miatt sima vajas krémmel csinálta és nagyon finom volt úgy is.
süti beállítások módosítása