Valamelyik nap a férjem megkérdezte:"Te tudsz kaszinótojást készíteni?". "Tudjak?"- kérdeztem vissza, és mivel a válasz "Igen" volt, ezért nekiveselkedtem. Eddig még soha nem készítettem, hiszen nálunk otthon nem volt szokás, így nem rendelkeztem "családi recepttel", de ettem már párszor, és tudtam, hogy nem egy nagy ördöngösség. Kicsit utánanéztem, és elkészítettem. Kép nincs róla, mert szerintem nehezen fotózható.
Hozzávalók:
kemény tojások (nálam most 9 db)
1 evőkanál tejföl
mustár, só, fehér bors, petrezselyemzöld ízlés szerint
A tartármártáshoz:
jó adag majonéz (nem mértem)
tejföl (kb. egy pohárral)
porcukor, mustár, só, fehér bors, citromlé ízlés szerint
A kemény tojásokat megpucoltam (ha főzés után azonnal hideg vízzel öblítjük, akkor szépen lejön a héja), hosszában kettévágtam. A sárgáját kiemeltem, villával összetörtem, és alaposan összekevertem a tejföllel, mustárral, sóval, fehér borssal és petrezselyemzölddel. Közben persze megkóstoltam, hogy finom legyen. A fél tojásokat egy tálra helyeztem, majd megtöltöttem az így kikavart sárgájával. A tartármártáshoz összekevertem a hozzávalókat, és rákanalaztam a tojásokra. Éjszakára hűtőbe tettem.