Nem tudom, mi lehet a neve ennek a tésztának. Rakott tésztának nem nevezném, mert minden rétegből csak egy van. Ráadásul nem is darált hússal készült. Szóval passz. A lényeg, hogy finom lett. Fénykép nem is készült, mert mire feltöltődött az aksi, elfogyott az egész.
Hozzávalók:
fejenként 10-15 dkg tészta (most házi készítésű spagetti)
fejenként 10-15 dkg pulykamell
sűrített paradicsom (4 főre 2 dl)
egy fej vöröshagyma
egy teáskanál darált paprika
só, bors, bazsalikom, olaj
reszelt sajt
egy gerezd fokhagyma
A tésztát sós vízben megfőztem. A húst csíkokra vágtam. Kevés olajon az apróra vágott hagymát megpirítottam, rátettem a húst, fehérre pirítottam, majd sóztam, borsoztam, szórtam rá bazsalikomot, rátettem a darált paprikát, az apróra vágott fokhagymát. Ráöntöttem a sűrített paradicsomot, meg kb. 2 dl vizet, és rövid ideig pároltam. Közben felmelegítettem a sütőt és megreszeltem a sajtot. Egy kis méretű tepsibe kevés olajat öntöttem, beleöntöttem a főtt tésztát, ráöntöttem a paradicsomos húst, majd a tetejére szórtam a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben kb. fél óráig sütöttem. A darált paprika és a fokhagyma igazán különleges ízt adott neki, és nagyon harmonikus volt.