Na ez az a leves, amire nincs szükségem, hiszen már majdnem 6 éve férjnél vagyok :-). De talán majd a fiaim mellé "leányfogónak" hasznosíthatjuk :-). A levesről egyébként legalább 16 féle receptet találtam a legkülönbözőbb változatokban, én pedig megalkottam a saját változatot az itthon található alapanyagokból. Ami kimaradt, bár a legtöbb receptben szerepelt: a máj és a gomba. (Ilyen módon meglehetősen hasonlít a mi sima zöldborsó-levesünkre.)
Hozzávalók:
zöldborsó ízlés szerint
néhány szál sárgarépa
néhány szál petrezselyem
egy fél karalábé
egy doboz kukoricakonzerv
hagyma (vöröshagyma vagy főzőhagyma)
2 db húsos csont (ez esetben pulykacombból)
olaj, só, bors, pirospaprika
egy csomag petrezselyemzöld
eperlevél tészta
A hagymát felvágtam, olajon megdinszteltem. Lehúztam a tűzről, raktam bele pirospaprikát. Ráöntöttem a borsót, beleraktam a csontot, visszatettem a tűzre kicsit pirítani. Felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam, beletettem a kockára vágott sárgarépát, petrezselymet, karalábét. Amikor majdnem puha volt, beletettem a kukoricakonzervet és az eperlevél tésztát, készre főztem. A végén beleszórtam az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Akinek ízlik, tálaláskor tejföllel dúsíthatja.