Valamelyik nap láttam egy blogban, hogy valaki Római tálat használt, erre eszembe jutott, hogy én is rég használtam az enyémet, már ideje lenne. Aztán keresgéltem a fagyasztóban, megtaláltam a kecskecsülköt, és elővettem hozzá a Római tálat. Négy db csülköt találtam, amik nem túl nagyok, csonttal együtt a négy nem érte el a másfél kilót, egy-egy darab nagyjából egy méretes libacombnak felel meg, csak szerintem finomabb (nyugodtan kövezzetek meg :-) ).
Hozzávalók:
4 db kecskecsülök
20 dkg gomba, mondjuk egy ilyen:
10 dkg császárszalonna
4-5 db krumpli
4 szál nagyobb újhagyma
só, bors, majoranna, olaj
4 gerezd fokhagyma
A tálat beáztattam hideg vízbe. A krumplit alaposan megmostam és lekapargattam, kockára vágtam. A hagymát felkarikáztam, a gombát felkockáztam, a szalonnát szintén. A csülköket bevagdaltam, mindegyikbe raktam egy-egy félbe vágott fokhagymagerezdet. A tálba öntöttem egy kevés olajat, beleraktam a krumplit, majd ráhelyeztem a csülköket. Sót, borsot, majorannát szórtam rá, majd rápakoltam a gombát, hagymát, szalonnát. Végül egy kevés olajat a tetejére is öntöttem. Lefedtem, hideg sütőbe tettem. A sütőt 220 fokra állítottam és másfél óra múlva vettem ki a végeredményt.