T3v receptjét már akkor elmentettem magamnak, amikor ő posztolt róla, és tudtam, hogy ki fogom próbálni. Most jutottam el odáig, hogy tényleg kipróbáltam, és remélem, őt sem zavarja, ha bemutatom, mit produkáltam.
Hozzávalók:
25 dkg magozott meggy (magozva ennyi)
1 cs vanília pudingpor
3 csapott evőkanál barnacukor
1 teáskanál őrölt fahéj
25 dkg cukrozott gesztenyemassza
rumaroma ízlés szerint (a gyerekek miatt nem rum)
4 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
A meggy levét kiegészítettem vízzel fél literre. A pudingot megfőztem a cukorral, fahéjjal és a meggylével, összekevertem a meggyel, majd 4 db üvegpohárba osztottam és hagytam hűlni.
A gesztenyepürét kikevertem a rumaromával. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá vertem. Kb. a hab felét hozzáadagoltam a gesztenyepüréhez, a többit félreraktam a díszítéshez, a maradék mehet a kávéba :-). A kihűlt meggypudingra rákanalaztam a gesztenyehabot, a tetejére pedig tejszínhabot raktam.
Ha a férfinép is hasonló véleménnyel lesz róla, mint én, akkor többször is asztalra kerül majd.