HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyömbér (1) gyomber (6) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristalycukor (5) kristálycukor (1) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olívaolaj (1) olivaolaj (12) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszín (1) tejszin (65) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2008.06.22. 21:42 A.N.R.

Gyümölcsleves kicsit másképp

Ma délben anyósom feltette a kérdést: langyos salátalevest vagy hideg meggylevest kérek-e. Az utóbbit választottam, és felkészültem egy finom meggylevesre. Aztán kiszedtem egy tányérral és érdekes dolgokat láttam benne, anyósom szerint a salátából került bele egy pici (???), de én evés közben más zöld darabkákkal is találkoztam, amiket szépen kiszedegettem a levesből. Az íze is fura volt, de ezt betudtam annak a salátának. Aztán anyósom megkérdezte, mit szedegetek ki a levesből, és amikor mondtam, hogy salátát, azt mondta, hogy ennyi nem lehet benne, az a zöld petrezselyem (???). Aztán kiderült, hogy az ő meggylevesének alapja a húsleves (persze kockából, mi másból), és néha még csirkehúst is főz bele. Mi Sz.-vel csak néztünk egymásra, Sz. azt mondta, sose evett ilyet, az anyja meg azt mondta, hogy ő mindig így főzi. Nekem meg beugrott, hogy tényleg ettünk már náluk csirkehúsos gyümölcslevest, akkor is csodálkoztam rajta. Nem mondom, hogy rossz volt, de nem voltam rá felkészülve, és ezért nem túl kellemes meglepetést okozott. Odasúgtam Sz.-nak, hogy miért nem kér bele tejszínhabot, de ő csúnyán nézett rám vissza :-). Azt hiszem, a héten főzök magunknak egy adag gyümölcslevest úgy, ahogy mi szeretjük.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr525974773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"saját levében" 2008.06.22. 22:30:44

Szerintem van itt egy kis keveredés a meggyleves és a meggymártás között. A hagyományos magyar konyha habart meggymártást készít és ahhoz ad párolt csirkehús, gyakran pirított darát. Ez a három egy tányérba kerül, a csirke el is merülhet a mártásban. Lehet hogy ezt a képet fejlesztette tovább valaki a családban? A salátalevesről nem tudsz többet?

14594 2008.06.23. 09:26:47

Anyósom azt mondja, hogy így tanulta. Ő székely lány, de Kolozsváron nőtt fel, nem tudom, hol és kitől tanulta, de én itt Magyarországon így még senkitől nem láttam. Ráadásul a meggymártást én mindig marhahússal ettem :-). A meggy és a hús együtt nem rossz, ennek a levesnek is jó az íze, csak én nem erre voltam felkészülve, és ahogy elnéztem, a férjem sem :-). A salátalevest szerintem rántással csinálja és szokott belerakni tojást, de arra még nem sikerült rájönnöm, hogyan, mert nem egészben és nem is felverve. Úgy néz ki, mintha előtte készített volna egy rántottát és azt vagdosta volna bele. Az anyukám salátalevese teljesen más, ő habarással csinálja. Nekem egyik sem a kedvencem, de mindkettő egész jó ahhoz képest, hogy salátából készül :-).
süti beállítások módosítása