Már akkor megtetszett a krémsajt készítés, amikor megvettem a Szakácsok könyvét. Aztán valamelyik nap láttam Dolce Vitánál az eredményt, és újra eszembe jutott, mivel az utóbbi napokban a különböző kenyérre kenhető finomságok létrehozásán fáradozom (részben még csak fejben, részben gyakorlatban). Így aztán elkészítettem.
Hozzávalók:
fél kiló joghurt (nem a 0,1%-os :-) )
fél dl habtejszín
1 gerezd fokhagyma
kevés só
A joghurtot, a tejszínt, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát és a sót összekevertem. Kibéleltem egy tálat egy konyharuhával, abba öntöttem a masszát. Összekötöttem, belecsúsztattam a csomóba egy fakanalat, majd egy magas tálba raktam. Betettem a hűtőbe, hagytam csöpögni kb. egy napig. Aztán kibontottam, és most a ház urának kérésére pirospaprikával ízesítettem, de tervezem zöldfűszeres változatban is elkészíteni. Nagyon finom friss zsemlével és paradicsommal :-).