Kaptunk egy nagy táska meggyet, kb. 2,5 kg ment a fagyasztóba, 35 dkg-ból pedig muffin készült. Hasonló receptet sokat találtam a neten, készítés közben alakultak ki a végső mennyiségek.
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
5 dkg barnacukor (elég édes volt a meggy, talán kevesebb cukor is elég lett volna, savanyú meggy viszont többet is elbír)
rumaroma
1 tojás
5 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
25 dkg cukrozott gesztenyepüré
35 dkg magvalt meggy
Először a vajat a cukorral kevertem össze, majd a gesztenyepürével, rumaromával, tojással, meggyel. Beleraktam a lisztet és a sütőport, végül pedig a tejet. A meggyből 12 szemet kihagytam a díszítéshez, ezeket sütés előtt a formába halmozott tészta tetejére raktam. 200 fokon kb. 25 percig sütöttem (tűpróba).