Volt még egy tál cseresznyénk, de valahogy nem fogyott. Ezért aztán nekiálltam kimagvalni, bár nem tudtam, mit akarok belőle csinálni. Sütit nem akartam, túl sok liszteset ettünk mostanában. Aztán kigondoltam, hogy biztos finom puding lenne belőle.
Hozzávalók:
50 dkg magvalt cseresznye
1 evőkanál barnacukor
2 evőkanál kukoricakeményítő (egy kicsit több is elment volna)
rumaroma
A cseresznyéből 40 dkg-ot botmixerrel pépesítettem, majd feltöltöttem vízzel úgy, hogy 6 dl lett belőle. A keményítőt és a barnacukrot elkevertem egy kevés lével, majd beleöntöttem a többibe és elkezdtem főzni. Amikor felfőtt, tettem bele rumaromát és a többi cseresznyét, így főztem pár percig. Tálkákba öntöttem és hagytam kihűlni. Kellemes, nem túl édes, könnyű desszert lett belőle.