Mire jó az éjszakai szoptatás? A sok - elsősorban a gyerekre vonatkozó - pozitív hatásán túl arra is, hogy az ember kigondolja, mit fog készíteni a következő vkf-re (amelynek témája egyébként nagyon tetszett már a meghirdetéskor). Persze én sem vagyok éjszaka mindig olyan állapotban, hogy ezen tudjak gondolkodni, általában csak arra koncentrálok, el ne aludjak, míg a gyerek jól nem lakik, de van, amikor sikerül gondolkodni is. Ez a saláta egy ilyen gondolkodásnak a végeredménye.
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
20 dkg pulykamell
1 kaliforniai paprika (sárga)
2 paradicsom
fűszerek ízlés szerint
tej az áztatáshoz
natúr joghurt, fokhagyma az öntethez
A cukkini jelen esetben olyan nagy volt, hogy nem fért el egyetlen edényemben sem. Ezért aztán a végéről levágtam egy kb. 6 centis darabot, ezt meghámoztam, felkockáztam, besóztam. A maradékot kettévágtam, kivájtam, besóztam. Állni hagytam.
A húst felkockáztam, fűszeres tejbe áztattam kb. egy órára.
A paprikát és a paradicsomot is felkockáztam. A zúzott fokhagymát belekevertem a joghurtba (kb. egy dl).
A fél cukkiniket, a húst, a kockázott cukkinit és a paprikát megpároltam. Ételpárolóval csináltam, így mindet külön edényben, de a húst és a kockázott zöldségeket lehet egyszerre is, persze úgy, hogy a húst először, majd kb. 20 perc után kell hozzátenni a zöldségeket. A paradicsomot nyersen kevertem a töltelékhez. A cukkiniket megtöltöttem a töltelékkel, majd rálocsoltam kevés fokhagymás joghurtot. Nekem nagyon ízlett a végeredmény, és jól is nézett ki :-).