Tegnap délután bedagasztottam, aztán mikor hazaértünk a Summerfestről, gyorsan megsütöttem. EMargit receptje alapján készült, finom lett, de nem túl szép, ezért fénykép nincs róla - még meg kell tanulnom rendesen kezelni a kelt tésztát, sose sikerül egyformára vágni a darabokat.
Hozzávalók:
50 dkg BL80 kenyérliszt
1 tojás
1 dl joghurt
1,2 dl tej
2 evőkanál víz (nem feltétlenül szükséges, dagasztás közben kiderül)
8 dkg vaj
1,5 kk só
1,5 kk cukor
késhegynyi citromsav
1 csomag száraz élesztő
A kenéshez:
olvasztott vaj (kb. 3 dkg)
1 tojás sárgája vízzel felverve
3 cipót formáztam a tésztából, mindegyiket megpróbáltam négyzetesre nyújtani, majd átlósan négyfelé vágni. A belsejét megkentem olvasztott vajjal, feltekertem, a tetejét pedig tojás sárgájával kentem meg. 200 fokos sütőben kb. 20-25 percig sült. Legközelebb kipróbálom úgy, hogy sajtot teszek bele töltelékként, biztos nagyon finom lesz.