Már megint Dolce Vitától van az ötlet, és már megint nem csalódtam :-).
Hozzávalók:
8 db szép nagy kápia paprika (nem volt egészen egy kg)
1 fej hagyma
fél dl száraz fehér bor
olívaolaj, só, bors
A paprikákat kicsumáztam, 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem. Hagytam hűlni, amikor már meg lehetett fogni, leszedtem a héját. A hagymát felkockáztam (nem túl apróra, később úgyis pépesítettem) és olívaolajon megdinszteltem. Hozzáadtam a bort, forraltam pár percig, majd hozzáadtam a meghámozott paprikát is és fedő alatt kb. 5 percig főztem. Ez után az egészet pépesítettem botmixerrel, majd sóval és borssal ízesítettem. Nagyon finom lett, olyan, mintha lecsót ennénk kenyérrel :-). Ha nem fogtam volna vissza magam, még melegen megeszem az egészet, de szerencsére visszafogtam magam, és így maradt a páromnak is, meg holnap reggelire is.