Az úgy kezdődött, hogy főzni kellett valamit ebédre. A fagyasztóból egy nyulat vettem ki, amit meg akartam sütni (apu pár hete levágta az aktuális fészakalja állományát, és három fiatal, gyenge nyuszi a mi fagyasztónkba került), persze nem az egészet, csak a combjait meg a hátát. Így aztán adódott, hogy a többit levesbe kéne tenni. A hűtőben egy cukkini is várta a sorsát, amit úgy kellett megoldani, hogy a család férfitagjainak ne nagyon tűnjön fel cukkini-volta. A két dolgot összehoztam, és ebből lett a leves.
Hozzávalók:
egy db cukkini
nyúlhús (aprólék)
egy fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
vaj
tejszín
A vöröshagymát apróra vágtam, a vajon megfonnyasztottam. A húst (a májat is) beletettem, megforgattam, majd felöntöttem kb. egy liter vízzel. Megsóztam, beleraktam egy gerezd fokhagymát, és félig megfőztem. Közben meghámoztam és felkockáztam a cukkinit, majd ezt is beletettem a levesbe. Amikor puhára főtt, a húst kicsontoztam, amennyire tudtam, majd a leves sűrűjét pépesítettem botmixerrel. A pépet visszatettem a fazékba, borsoztam, szerecsendiót szórtam bele, majd felöntöttem kb. egy dl tejszínnel és pár perc alatt összefőztem. A gyerek kedvéért levesgyönggyel tálaltam, így láttam leginkább esélyét annak, hogy megeszi a "golyólevest".