Egy kommentelő kérte, hogy írjam le a narancskrém receptjét, amit a fahéjas linzerhez szoktam készíteni. Mivel a linzer és a krém receptje is Chili & Vanilia oldaláról származik, a linkkel együtt teszem közzé, hátha valaki pont itt találja meg, amit keres (egyébként a linzernél is kilinkeltem, természetesen).
Hozzávalók:
10 dkg cukor
2 db narancs héja
10 dkg cukor
2 db narancs héja
1 db narancs leve
fél citrom leve
4 tojás sárgája
2 egész tojás
2 egész tojás
12 dkg vaj
Ez a mennyiség kb. két adag süteményhez elég, de mivel én mindig készítek két adagot (egy adag elfogyna egy fél óra alatt), ezért a krémből is kell ennyi.
Ez a mennyiség kb. két adag süteményhez elég, de mivel én mindig készítek két adagot (egy adag elfogyna egy fél óra alatt), ezért a krémből is kell ennyi.
A narancslevet, a citromlevet, a narancshéjat és a cukrot össze kell keverni. Hozzáadni a tojások sárgáját, valamint az egész tojásokat is és simára keverni. Állandó keverés mellett kis lángon kell főzni addig, amíg el nem kezd rotyogni. Ez után kell lassanként hozzáadni a vajat és addig keverni, míg be nem sűrűsödik. Hidegen kell a linzert megtölteni vele, nagyjából fél óra alatt megpuhul tőle a tészta. Isteni íze van :-), köszi C&V.