HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.02.08. 14:47 A.N.R.

Szilváslepény

Címkék: szilva krumpli tejszin grappa barnacukor finom liszt

Tavaly olvastam Marlena De Blasi könyvét, az Ezer nap Velencében-t. Rögtön felfigyeltem a szilváslepény receptjére, mivel nagyon finomnak tűnt és ráadásul nagyon egyszerűnek is. Már régen meg akartam sütni, de egyszerűen nem volt olyan időszak, amikor ne lett volna tele a hűtő valamiféle süteménnyel, ugyanis az anyukám imád sütni (ahogy az a blogban bemutatott süteményreceptekből is kitűnik, hiszen az ő munkáiról is szoktam posztolni). Most hétvégén kivételesen nem sütött, így hát gyorsan nekiálltam én. A recept egy az egyben a könyvből való, csak a mennyiségeken kicsit változtattam, mivel nagyobb tepsim van.

Hozzávalók:
20 dkg héjában főtt krumpli
2 dl főző víz
40 dkg finom liszt
1 csomag száraz élesztő

1 evőkanál olaj
fél kg szilva (10-12 nagyobb szem) - esetemben fagyasztott saját termés
12 dkg barna cukor
fél dl grappa (vagy vodka)
2 dl tejszín
kevés vaj

A főtt krumplit összetörtem. A kenyérsütőbe öntöttem a tészta hozzávalóit: olaj, víz, krumpli, liszt, só, élesztő. Dagasztó programra tettem, ami azt jelenti, hogy dagasztás után egy órát kelt.

A sütőt 200 fokra melegítettem.  A tepsit (kb. 20x40 cm-es) kikentem vajjal, majd a tésztát belenyomkodtam, hogy kitöltse. A félbevágott szilvákat vágott felükkel felfelé a tésztába nyomkodtam. Megszórtam cukorral. A grappát összekevertem a tejszínnel és alaposan meglocsoltam a tésztát.

Kb. 35 perc alatt készre sül. 

 

 
És tényleg álomfinom, ahogy a könyvben is nevezik.
 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr775974846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lana 2009.02.08. 22:52:29

Szia! Hát ez nagyon istenien néz ki, mindenképp kipróbálom. lehet még ilyenkor szilvát kapni a piacon?:)

14594 2009.02.09. 13:36:54

Fogalmam sincs, lehet-e. Én nyáron lefagyasztottam vagy 4 kg-t a fáról, abból készítettem. Biztos finom befőttből is, ill. szerintem fagyasztva a boltban is lehet kapni felezett szilvát. Mindenképpen érdemes kipróbálni, tényleg nagyon-nagyon finom!

imre 2009.07.03. 09:14:38

szimpatikusnak tünik, most rögtön nekiállok és megcsinálom.
süti beállítások módosítása