A krumplis kenyér elkészítése is nagyon egyszerű, mint minden más kenyéré :-). A tészta ugyanaz, mint amit a szilváslepénynél készítettem, ugyanabból a könyvből van. Érdemes akár egyszerre több tésztát is összeállítani, és az első kelesztés után le lehet fagyasztani, vagy hűtőbe tenni másnapig.
Hozzávalók:
20 dkg héjában főtt krumpli
2 dl főző víz
40 dkg finom liszt
só
1 csomag száraz élesztő
1 evőkanál olaj
A krumplit meghámoztam, jól összetörtem. A kenyérsütőbe tettem a hozzávalókat: olaj, víz, krumpli, liszt, só, élesztő. Dagasztás programra tettem, ezzel egy órát kelt. Ez után lisztezett deszkára tettem, kicsit átgyúrtam, mivel lágynak tűnt, egy kis lisztet még beledolgoztam. Aztán cipót formáztam belőle, letakartam egy konyharuhával és egy további órát kelesztettem. A sütőt 200 fokosra előmelegítettem, beletettem a cipót egy tepsire helyezett szilikonlapon, és kb. 35 percig sütöttem. Finom, puha kenyér lett belőle.