HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.03.01. 08:42 A.N.R.

Hárommagos biscotti - Vkf. XXIII. - 2. rész

Címkék: tojas mandula cukor dio mogyoro finom liszt

E nemes szerzet emlegette e szemeket, melyeket lelkesen eszeget s tesz levesekbe, eledelekbe. Nekem kell egyebekkel bekebeleznem e szemeket s felfestenem e helyre, mely elemekkel teszem ezt.

A vkf-re készített második pályaművem a hárommagvas biscotti, melynek receptjét az Életünk a Tatin utcában c. gasztroregényben (Susan Loomis) találtam. A regényt épp a kiírás idején olvastam, és egyértelmű volt, hogy megsütöm. Annak ellenére döntöttem a sütés mellett, hogy a diót, mandulát, mogyorót mi inkább natúr szeretjük és nem annyira édességekben, de mivel darálva kerül bele a tésztába, úgy gondoltam, nagyon nem lehet rossz. Ezt a biscottit az olaszok kedvelt édessége, a cantuccini ihlette, ami tudtommal csak mandulát tartalmaz, de a regény szerzője csavart egyet rajta a három különféle maggal. Jót tett neki :-). Az olaszok édes borba mártogatva fogyasztják, én inkább tejeskávé mellé eszegetem, de kipróbált fügeborba mártogatva, igazán finom!

Hozzávalók:
23 dkg finom liszt
1 tk sütőpor
fél tk só
10 dkg puha vaj
10 dkg vaníliás cukor (én kristálycukrot használtam + vanília kivonatot)
2 nagy tojás
1 nagy tojás sárgája
5 dkg hámozott, pirított, darált mandula
5 dkg hámozott, pirított, darált dió
5 dkg hámozott, pirított, darált mogyoró
(A recept szerint durvára vágott, de én a darálásnál maradtam a fent említett okok miatt. A dió és a mandula a kertünkben termett, törökmogyorónk sajnos nagyon kevés lett, mivel fiatal a bokor, az még az ősszel kb. 10 perc alatt elfogyott, így földimogyorót használtam.)

A sütőt előmelegítettem 175 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt tettem.
Egy edényben összekevertem a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másikban a vajat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a tojásokat. Hozzákevertem a lisztes keveréket, alaposan elkevertem, hogy ne maradjon száraz rész. Végül belekevertem a magokat is.

A kapott masszát igyekeztem négy egyforma téglalap formára alakítani a tepsiben, ezek a téglalapok nagyjából 4 cm szélesek, 15 cm hosszúak voltak, és olyan 1-1,5 cm magasak lettek. A sütőben kb. 25 percig sütöttem. Ezután kivettem (a sütőt bekapcsolva hagytam), pár percig hagytam hűlni, majd óvatosan felszeleteltem kb. 2 cm széles szeletekre. Az oldalukra fordítottam a szeleteket, visszaraktam a sütőbe 10 percre, majd kivettem, megfordítottam mindet, a másik oldalon is sütöttem 10 percig. Miután kihűlt, kekszes dobozba tettem.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr815974851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása