Ha már itthon sütöm a péksüteményt, illendő itthon készíteni a rávalót is. Így legalább tudom, mit teszek az asztalra, nem tömöm a családot mindenféle E-számokkal meg egyebekkel. Készítettem már máskor is sertésmájkrémet, ez egy kicsit más lett.
Hozzávalók:
kb. 30 dkg sertéslapocka
kb. 30 dkg sertésmáj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
só, mustár, zsír
A lapockát felkockáztam, megfőztem sós vízben egy babérlevél és 2 gerezd fokhagyma társaságában. A hagymát is felkockáztam, megdinszteltem kevés zsíron, majd beleraktam a szintén kockára vágott májat és jól megsütöttem.
A főtt húst és a májat a hagymával együtt botmixerrel pépesítettem, majd kevés mustárral ízesítettem. Végül kb. 2 evőkanál jóféle házi zsírt kevertem hozzá a megfelelő állag elérése érdekében. (A képen kiflikarikákra kenve látható.)