Nálunk a kifli sokkal jobban fogy, mint a kenyér. Múlt hét pénteken azért sütöttem kenyeret, hogy hétvégén már ne kelljen :-). Bejött a várakozásom: ma reggelre fogyott el az utolsó morzsa. Igaz, rozsos kenyér volt, amit annyira nem szeret a párom. A fogyókúrának mondjuk az tesz jót, ha nem sütök finom péksüteményt, de kényeztetés címszóval néha muszáj :-). Ma kompromisszumot kötöttem magammal: kiflit sütöttem, de rozsosat. Igaz, világos rozslisztből, így talán be tudom csapni a páromat és nem fogja helyből visszautasítani.
Hozzávalók:
1 csésze világos rozsliszt (2,5 dl)
2 csésze finom liszt
1 csomag száraz élesztő
3 dl tej
1 tk cukor
1,5 tk só
3 tk zabkorpa
2 tk napraforgómag
2 tk lenmag
A kenyérsütőbe tettem dagasztás programra. Amikor megkelt, a sütőt 200 fokra melegítettem. A tésztát hat részre osztottam, minden részt kinyújtottam kicsit, majd feltekertem. Betettem a tepsibe a kifliket és jól megtapogattam vizes kézzel :-). Aztán be a sütőbe szilikonlapon, nagyjából 20 perc alatt megsült.