Eperszezon van. Eddig viszont annyira drága volt az eper, hogy ha vettem, azt mind a gyerek ette meg. Tegnap végre normális áron (350 Ft/kg) jutottam eperhez, igaz, sk. kellett leszedni. De ennyit megér. 6 kg-t szedtünk, nagy része a fagyasztóban kötött ki, hogy később is élvezhessük, jó sokat megettünk magában is, és készült egy adag finomság is.
Hozzávalók:
30 dkg eper
3 dl tejszín
2 ek kristálycukor (jó édes eper esetén kevesebb is bőven elég)
1 csomag vaníliás cukor
néhány babapiskóta
Az epret a cukorral pépesítettem botmixer segítségével. A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot vertem. Óvatosan összekevertem őket. Négy poharat elővettem, mindegyik aljára 2-2 babapiskótát darabokra törtem, majd rákanalaztam a habot. Fogyasztásig a hűtőben pihentek, kell nekik egy-két óra, míg a piskóta megpuhul. Fogyasztás előtt díszíthető eperrel és további babapiskótával, de ez el is maradhat. Természetesen a hab magában is finom desszert, piskóta nélkül.
