Mikor hazajöttem az utazásból, várt itthon három szép zsenge karalábé, nyilván anyu küldte a párommal. Megennénk nyersen is, mindannyian szeretjük, de mivel amúgyis levest kellett főzni, hát feláldoztam mindhármat. Azt hiszem, megérte :-).
Hozzávalók:
3 db zsenge fehér karalábé
1 dl tej
1 dl tejszín
só, bors
petrezselyemzöld
olaj
tarhonya
1 ek liszt
A karalábét meghámoztam, apró kockára vágtam. Kevés olajat tettem a fazékba, megpirítottam benne a karalábét. Rászórtam a lisztet és kb. egy percig tovább kavargattam, míg a liszt is megpirult picit. Rászórtam az apróra vágott petrezselyemzöldet is és felöntöttem kb. egy liter vízzal. Sóztam, borsoztam. Raktam bele egy kevés tarhonyát, hogy legyen benne tészta is. Puhára főztem a karalábét, majd egy dl tej és egy dl tejszín keverékét kavartam hozzá. Még egyszer felfőztem.