Hazautazásom előtt Londonban vetten egy csomag kekszet. Nem nagyon válogattam, elsődleges szempont a választásnál az olcsóság volt, nem lévén túl sok pénzem. Egy hipermarket-lánc saját márkás termékét választottam, mely megfelelt a pénztárcámnak. Megnéztem az összetevőit, és megnyugodva tapasztaltam, hogy nincs benne semmi adalékanyag, ízfokozó, E-vitamin, akármi. Ráadásul az összetevők úgy voltak felírva a csomagolásra, hogy könnyedén tudtam itthon rekonstruálni a receptet.
Hozzávalók:
12 dkg kristálycukor
14 dkg vaj
5 dkg étcsoki durvára vágva
20 dkg finom liszt
csipetnyi só
vaníliaaroma
A sütőt 200 fokra előmelegítettem. A hozzávalókat alaposan összegyúrtam, majd kb. 3 cm átmérőjű hengert formáltam belőle. Egy cm vastag szeleteket vágtam és sütőpapírral bélelt tepsin kb. 20 percig sütöttem. 30 db lett belőle.