Néhány hét kihagyás után újra itt vagyok. A kihagyás oka: házbővítés. Eredménye: kb. 60 négyzetméterből lett kb. 100 négyzetméter. Ami ebből a gasztroblogot is érinti: új konyhám van. Új helyen, új méretben, új bútorral, néhány új felszereléssel. A bútor sima Ikeás konyhabútor, de az optimális helykihasználást úgy tűnik maximálisan sikerült elérni, már majdnem minden a helyén van és még van üres szekrény. Került az új konyhába egy új "háztartási alkalmazott": Julis, a mosogatógép. Egyelőre elégedett vagyok vele, vállal éjszakai műszakot is, ha szükséges :-). Múlt héten feltöltöttem a fűszerkészletemet is, mivel az építkezés elején selejteztem, ill. átvittem anyuhoz a kibontott dolgokat, hogy nehogy bajuk legyen. Így most feltöltött konyhával várom a következő időszakot. Két új edényem is van: két Tefal serpenyő, amit a Tesco-s pontokkal lehetett venni. Újra a konyhámban van a wokom, ami eddig anyósoméknál várta, hogy elférjen nálam, most végre elfér (2,5 évig várt szegény), és szeretném használni is. És még két új szerzemény: egy Stahl-szakácskönyv (a húsos ételekről, a DM-ben beszerezhető, ill. a Londonból hozott Gordon Ramsay.
Főzésre most még sok időm nincs, mivel még sok a pakolnivaló, de hamarosan beindulok. Az első étel, ami az új konyhában készült, egy csülökpörkölt volt a hétvégén (sajnos az idő megakadályozta a bográcsozást), amit a férjem követett el és igen finomra sikerült. Sütöttem már muffint és kenyeret, de csak a szokásosakat. Amint új étel (vagy ital) készül, beszámolok.