HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.09.20. 13:53 A.N.R.

Pincepörkölt

Címkék: hagyma marhahus birkahus serteshus vorosbor

Tegnap a barátainkkal megünnepeltük, hogy ilyen szépre sikerült a ház. Szerencsére nagyon szép idő volt, így a terveknek megfelelően bográcsozást rendeztünk (aztán éjfélkor volt még egy kis szalonnasütés is). Néhány napja eldöntöttünk, hogy pincepörköltöt főzünk, amiről nagyjából annyit tudtunk, hogy három féle húsból készül. Ennek megfelelően beszereztük a hozzávalókat, én előkészítettem - miért is van az, hogy a kinti sütés-főzésnél mindig a pasi aratja le a babérokat, miközben előtte meg utána a nő dolgozik sokkal többet??? -, a férjem meg megfőzte. Meglehetősen nagy mennyiségű húsból készítettük 10 személynek, és meglepődtünk, hogy gyakorlatilag az egész elfogyott.

Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
1,5 kg sertéslapocka
1,5 kg birkacomb
6 nagy fej vöröshagyma
2-3 dl száraz vörös bor
só, pirospaprika, olaj, bors
2 db étkezési paprika
2 db paradicsom

A kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd felöntjük vörös borral és megpároljuk. Belerakjuk a kockára vágott marhahúst, sózzuk, paprikázzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és nagyjából fél óráig főzzük. Ez után jöhet  felkockázott birkahús, újabb bő fél óra főzés, majd a végén a kockára vágott sertéshús. Újabb félóra elteltével belerakjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot (ez utóbbit most megfosztottuk a héjától, bár ez nem feltétlenül szükséges) és nagyjából 10-15 percig még főzzük. 

 


 

A végeredményt friss kenyérrel és zöldséggel ettük (paradicsom, paprika, uborka - só, olívaolaj). Szinte mindenki kétszer szedett.

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr845974901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

101491 2009.09.21. 21:53:17

Harcsapörkölt férfimeló része: tűz és a vörösbor adagolása, női munka: a beszerzéstől a mosogatásig a többi lényegtelen "apróság" (nálunk még a halat is én pucolnám, ha nem konyhakész halat kaptunk volna ajándékba!) de milyen jó is a férfiak főztje, mert legalább amikor főz, ott ül a tűz és én mellettem:)

101491 2009.09.21. 21:58:06

A mennyiségről meg annyit: egy kerti partin a szakácskönyvek javasolta mennyiségek a kétszerese talán elég, hát nem éttermi adagok szoktak elfogyni, főleg ha egy férfi főzi a kaját.
süti beállítások módosítása