Gyors és egyszerű édességre vágytam, valami nagyon gesztenyésre. Egyértelmű volt, hogy ezt kell készíteni :-).
Hozzávalók:
25 dkg natúr gesztenyemassza (ízesítés nélküli, 100% gesztenye - jártam már úgy az ízesítettel (cukrozottal), hogy egyáltalán nem volt gesztenye íze)
5 dkg barna cukor
5 dkg szobahőmérsékletű vaj
rumaroma (ha csak felnőtteknek készül, mehet bele igazi rum)
kevés tej, ha szükséges
néhány szem keksz (most Győri Édes)
magvalt meggy (fagyasztott vagy befőtt)
díszítő cukor (vagy tortadara, vagy kakaópor)
A vajat habosra kevertem a cukorral. Hozzáadtam a gesztenyemasszát és a rumaromát, elkevertem alaposan. A kekszeket összetörtem - nem volt kedvem darálni a pár szemet, ezért folpack alatt klopfolóval összetörtem apróra -, beleraktam a masszába. Minimális tejet lehet hozzákeverni, ha száraznak tűnne, ez a keksz mennyiségétől függ leginkább.
Golyókat formáztam belőle, minden golyó közepére raktam egy szem meggyet. Megforgattam a díszítőcukorban. Betettem a hűtőbe kicsit dermedni.

Igazán finom lett, nem túl édes (azt nem szeretjük), eteti magát. A gyerekek is tömték magukba, úgy kellett határt szabni, hogy ne vigyék túlzásba. Minél tovább áll, a meggy ízét annál jobban átveszi és még finomabb lesz.
Kakaóporba forgatva még kevésbé lesz édes, felnőtteknél lehet, hogy az jobban beválik.
