Nagyobbik fiam újra lebetegedett, itthon maradt, nem ment oviba. Így egy picit nehezebb volt a mai ebéddel megbirkózni, szerencsére paradicsomleves maradt tegnapról, de valami második fogást gyorsan ki kellett találnom. Soha nem készítettem még egyedül rántott sajtot, de ma megkívántam, gondoltam, az egyszerű is, gyors is, finom is, jó ebéd lesz belőle.
Hozzávalók:
vastagra szeletelt trappista sajt (én 8 db-ot készítettem)
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
só, bors
olaj a sütéshez
A tojást sóztam, borsoztam, villával felvertem. Aztán sorbaraktam a tányérokat: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Egy serpenyőbe olajat öntöttem, nem túl sokat, úgy, hogy nagyjából a sajt feléig érjen majd. Elkezdtem az olajat melegíteni, és mire az első sajtot bepaníroztam, már raktam is bele az olajba. A túl forró olajban ugyanis valószínűleg azonnal kifolyna a sajt. Így viszont nem folyt ki, igaz, a lángot rögtön lejjebb vettem, ahogy belekerült az első sajt.
A panírozás a következőképpen történt: liszt, tojás, liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezzel a módszerrel azokat a sajtokat is össze tudtam fogni, amelyek amúgy szét akartak törni.
Néhány percig kell csak sütni az egyik oldalát (2-3), majd megfordítani lapát vagy fogó segítségével (semmiképpen nem villa, mert kifolyik a sajt). Majd sütni a másik felét is, és mikor kész, papírtörlőre szedni. Szerintem langyosan a legfinomabb.