A múltkori túrós rétes muffin nagy sikere után úgy döntöttem, most meggyes töltelékkel készítem el újra.
A menete ugyanaz, kivéve a tölteléket, így csak átmásolom a régi posztból, ha valakinek nem lenne kedve emiatt kattintani.
Hozzávalók:
4 réteslap (kb. 20 dkg - én egy 80 dkg-s csomagot vettem, abban 16 lap található)
magvalt meggy
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
kristálycukor
olaj, vaj
esetleg porcukor a tetejére
A magvalt meggy nálam most cukorral elrakott meggy volt, amit a meggyszörp készítésénél raktam üvegekbe. Két kis üveggel vettem elő, ez lével együtt 75 dkg "töltőtömeget" jelentett.
A cukros meggyhez kevertem fahéjat és őrölt szegfűszeget, majd hagytam állni egy ideig.
Beállítottam a sütőt 200 fokra.
A muffintepsi horpadásait kikentem olajjal. A réteslapokat (felengedés után) 3-3 részre vágtam. Kb. 5 dkg vajat felolvasztottam. Az egyes lapokat külön-külön megkentem az olvasztott vajjal, majd 8 egyforma részre vágtam (nagyjából 15 cm x 4 cm-es darabok lettek, de a réteslapok nagysága különbözhet), és elkezdtem a muffinformákat kibélelni vele úgy, hogy az új darabot mindig kicsit elforgattam az előzőn, így kialakítva a kis kosárkákat.
Mikor már majdnem készen voltam a kosárkákkal, a meggyet tésztaszűrőbe tettem, hogy lecsepegjen. A kész kosárkákba szétosztottam az összes tölteléket, majd a réteslapok sarkait szépen visszahajtottam a meggyre, így zárt muffinokat kaptam.
Betettem a sütőbe, 25 perc alatt megsütöttem. Miután kihűlt, porcukorral megszórtam. A végeredmény nem túl édes, jó zaftos igazán finom sütemény lett.