Azért csak majdnem, mert az igaziba bárányhús kell, ebben meg pulykahús van.
Régóta szemeztem már Gordon Ramsay pásztorpitéjével, de annyira soha nem foglalkoztam vele, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Ezért aztán ma az itthon lévő készletnek megfelelően készült, nem teljesen követve Ramsay leírását, de így is nagyon finom lett!
Hozzávalók:
60 dkg pulykacomb (eredetileg fél kg bárányhús)
kb. 1 kg krumpli
reszelt sajt (eredetileg parmezán)
olívaolaj
1 nagy vöröshagyma
1 nagy sárgarépa
néhány gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt fekete bors
kakukkfű, rozmaring (sajnos csak szárított volt itthon)
1,5 ek paradicsompüré (én a házi spagetti szószból használtam)
(1-2 ek Worcestershire szósz - nem volt itthon)
2 dl vörös bor
3,5 dl húsleves
vaj
2 tojás sárgája
A krumplit megmostam, meghámoztam, felkockáztam, sós vízben megfőztem.
A húst megdaráltam, a hagymát, répát, fokhagymát lereszeltem. Egy serpenyőbe tettem 2-3 ek olívaolajat, felforrósítottam, majd beletettem a húst, sóztam, borsoztam, és hirtelen kifehérítettem. Hozzáadtam a reszelt hagymát, sárgarépát, fokhagymát, beleraktam a paradicsomszószt (itt jöhetett volna a Worcestershire szósz is), kakukkfüvet, rozmaringot és néhány percig főztem.
Beleöntöttem a vörös bort és addig főztem, amíg el nem párolgott az alkohol. Hozzáadtam a húslevest is, és lassú tűzön addig főztem, míg eléggé be nem sűrűsödött. Közben gyakran megkavartam.
A krumplit leszűrtem, 5-6 dkg vajjal összetörtem, majd hozzákevertem a 2 tojás sárgáját és kevés reszelt sajtot.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Elővettem egy jénai tálat, 1-2 ek olívaolajjal kikentem, majd beleöntöttem a húst. A krumplit rákanalaztam, megsóztam, borsoztam, megszórtam reszelt sajttal. Villával kissé elegyengettem. Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöttem. (A kép most sem valami szép, de az étel tényleg nagyon finom!)