Este még nem tudtam, mit fogok főzni. Benéztem a fagyasztóba, kivettem három darab egész csirkecombot. Reggel benéztem a hűtőbe, megláttam a mascarponét. Nekiálltam főzni. Ez az étel annyira arcpirítóan egyszerű, hogy nem is kéne róla posztot írni. Azért írok mégis, hátha valaki pont ettől kap ihletet. Fotó persze nem készült, mert nem akartam közzé tenni a receptet. Meg nem is egy szép étel. De nagyon finom!
Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb (ha lett volna 4, még jobb lett volna)
25 dkg mascarpone
25 dkg kuszkusz
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
bazsalikom, oregano, rozmaring, szerecsendió
vaj
A csirkecombokat megmostam, kettévágtam. A mascarponét összekevertem egy-egy teáskanál bazsalikommal, oreganóval, rozmaringgal és szerecsendióval (sajnos még nincs friss fűszernövényem, ezek mind szárítottak voltak, de a friss már 5 cm magas!), összezúzott fokhagymával. A combok bőre alá töltöttem, amennyit tudtam. Egy kis tepsibe olajat öntöttem (kb. 2 ek), ráhelyeztem a combokat, majd a maradék mascarponét köré kanalaztam. Lefedtem alufóliával, 30 percet sütöttem 200 fokon. Levettem az alufóliát és további 30 percet sütöttem 200 fok + grillen.
Közben kinyitottam a szekrényt, hogy elővegyem a rizst, ekkor szembesültem vele, hogy nagyjából 1 dl-nyi van itthon, ami édeskevés. Krumplit nem akartam főzni, tészta ehhez nem illik. Mi legyen a köret? Hát kuszkusz, úgyis régen volt. 25 dkg kuszkuszt leforráztam sós vízzel úgy, hogy jól ellepje, majd letakartam. Néhány perc alatt megdagadt, ekkor hozzákevertem egy kis vajat. Majd, miután kész lett a csirkecomb, a mellette található mascarponéból egy jó adagot szintén hozzákevertem a kuszkuszhoz. Így kaptam egy isteni fokhagymás ízű köretet, ami ugyan száraznak látszik, de egyáltalán nem az! A hússal együtt kimondottan isteni íze van. Néhány perc munkával egy nagyon egyszerű, de finom ételt sikerült összehoznom, ami a kisfiamnak is nagyon ízlett.