Megint egy leves. Most valami tartalmasat akartam főzni, de nem gulyást vagy palóclevest, hanem valami könnyedebbet. Amikor nem tudom pontosan, mit is akarok főzni, általában egy nap alatt körvonalazódik a dolog, amit sokszor befolyásol a boltban tett látogatás is - ha ott meglátok valamit, akkor az is bekerülhet az ételbe. Most is egy napig gondolkodtam, hogy is valósítsam meg a főzést, aztán mire a tűzhelyhez kerültem, még mindig nem volt teljesen tiszta minden. De a végére csak kitaláltam, és igazán finom lett a végeredmény.
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús (comb vagy lapocka)
fél l húsleves
1 dl tejszín
1 dl tej
egy fél piros kaliforniai paprika
egy fél sárga kaliforniai paprika
2 nagy fej vöröshagyma
olívaolaj
só
metélőhagyma
eperlevél tészta
A húst megmostam, felkockáztam. A hagymát megpucoltam, felkarikáztam. A wokot felforrósítottam kevés olívaolajjal, majd beletettem a hagymát és megpároltam. Kiszedtem a hagymát, az olajba a húst tettem, amit fehéredésig kavargattam. Felöntöttem a húslevessel és még fél liter vízzel, lefedtem és majdnem készre főztem.
A paprikákat csíkokra vágtam, a metélőhagymát apróra vágtam. A tejet és tejszínt összekevertem. Amikor a hús már majdnem puha volt, visszaraktam a hagymát, beleraktam a paprikát is, kicsit megsóztam (nem nagyon, hiszen húslevesben főtt), végül az eperlevél tésztát is hozzáadtam. Újra lefedtem és kb. 10 perc alatt készre főztem. Végül a tej és tejszín keverékét is hozzáöntöttem, belekevertem a metélőhagymát és egy-két perc alatt készre főztem. Tálalásig lefedve hagytam.