Az utóbbi napokban nem szívesen eszem a szokásos reggeliket, úgymint szendvics vagy kukoricapehely, hanem inkább valami krémet kennék a kenyeremre. A spájzban volt egy megbontott csomagban csicseriborsó, és mivel a család többi tagja nem nagyon rajong a csicseriborsóból készült ételekért (kivétel talán a falafel), ezért adta magát, hogy valami újat kell kipróbálnom. Ez nem igazán hummusz, csak hasonlít hozzá, ezért is neveztem egyszerűen krémnek.
Hozzávalók:
kb. 20 dkg csicseriborsó
2-3 fej fokhagyma
2 ek szezámmag
kevés olívaolaj, só, őrölt fekete bors
A csicseriborsót este beáztattam, majd délelőtt kb. másfél órát főztem sós vízben. Leszűrtem, a főzővizet félretettem. A szezámmagot kevés olívaolajon megpirítottam. A fokhagymát megpucoltam.
A botmixer edényébe tettem az összes hozzávalót (csicseriborsó, fokhagyma, pirított szezámmag, só, bors) és pürésítettem megfelelő mennyiségű főzővíz segítségével.