Tegnap a zöldségesnél találtam apró szemű újkrumplit, vettem is gyorsan egy nagyobb adagot (persze fele annyiért, mint a normál méretűt). Itthon a felét alaposan megmostam, a másik felét jövő hétre hagytam. Elkészítettem a világ legegyszerűbb ételét belőle.
Hozzávalók:
újkrumpli (apró szemű a legjobb)
olívaolaj (kb. 2 ek)
só, rozmaring
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. Egy sütőtálba sorban beleraktam a krumplikat. Az olajba belekevertem a sót és a rozmaringot (mint már említettem, a rozmaringom nem élte túl a hazahozatalt, így sajnos szárítottat kellett használnom), majd a fűszeres olajat ráöntöttem a krumplira. Megforgattam a szemeket, hogy mindenhol érje az olaj. Betettem a sütőbe és kb. 45-50 perc alatt puhára sütöttem.
A kisebbik fiam tömte magába, annyira ízlett neki, a nagyobbiknak sajnos nem ízlett, de ő amúgy is elég finnyás. A mozzarellával töltött csirkefalatokat viszont a nagyobbik ette szívesebben :-).