Néha hozzájutok ahhoz, hogy főzzek a családnak, de általában valami megszokott ételt szoktak összeütni a rendelkezésre álló kevés idő alatt. A héten rászántam magam valami újra is, és nem bántam meg.
Néhány hete az egyik kolléganőmmel megállapítottuk, hogy mindketten szeretünk főzőcskézni és a szakácskönyveket is szívesen nézegetjük, viszont nem veszünk meg belőle túl sokat. Így hát megegyeztünk, hogy amink van, kölcsönadjuk egymásnak. Először megkaptam tőle Stahl Judit: Büntetlen örömök c. könyvét, ez volt az egyik recept, amit kiírtam belőle.
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
kb. 10 dkg zöldfűszeres krémsajt (persze házilag is fűszerezhető, sőt házilag is elkészíthető a krémsajt)
kb. 2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt fekete bors
2 doboz kukoricakonzerv
2 dl főzőtejszín
5-10 dkg füstölt sajt
só, frissen őrölt fekete bors, őrölt szerecsendió
A csirkemell filéket kettévágtam és kiklopfoltam. Sóztam, borsoztam, majd rákentem a krémsajtot egyenletesen elosztva (többet is elbír, mint 10 dkg). Felgöngyöltem, majd korábban vízbe áztatott fogpiszkálóval megtűztem, hogy ne essen szét.
Serpenyőben felforrósítottam az olajat, és a tekercsek minden oldalát egy-két perc alatt megpirítottam.
Egymás mellé tettem egy kisebb tepsibe, lefedtem alufóliával, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Kb. 25 percig lefedve sütöttem, majd levettem a fóliát, és még 5-10 percig hagytam sülni.
Közben elkészítettem a kukoricapürét. A serpenyőbe tettem a lecsöpögtetett kukoricát és kicsit átpirítottam. Átkanalaztam a botmixer edényébe, beleöntöttem a reszelt sajtot és a tejszínt (az eredeti recept 3 dl sovány tejet ír, én inkább a tejszínt választottam), majd pépesítettem. Visszaöntöttem a serpenyőbe, megsóztam, borsoztam, tettem rá kevés szerecsendiót és pár perc alatt összerottyantottam.
4 adag lett belőle, másnap melegítve is finom. A férjem szerint készíthetem máskor is :-).