Eddig egyszer főztem gerslit (árpagyöngy) köretnek, és mivel bejött, úgy döntöttem, gyakrabban fogom használni. Kb. egy hete főztem belőle egy nagyon finom vacsorát.
Hozzávalók:
egy csésze gersli
két kisebb fej hagyma
kb. 30-40 dkg sertéslapocka
kb. 15 cm-nyi füstölt kolbász
olaj, só
1,5-2 dl tejszín
Kevés olajat megmelegítettem, a gerslit megforgattam benne, majd két csésze vízzel felöntöttem, megsóztam és megfőztem.
A kolbászt felszeleteltem, olajon megpirítottam. Az apróra vágott hagymát megdinszteltem benne. Hozzáadtam a kockára vágott húst, megpirítottam. Felöntöttem vízzel, megsóztam és készre főztem. Hozzáadtam a tejszínt és egy-két percig még főztem. Végül összekevertem a kész gerslivel.