Volt egy nagy adag aszalt és kandírozott gyümölcsöm, amelyek már kicsit megkeményedtek (aszalt sárgabarack, kandírozott kiwi, aszalt szilva), úgy gondoltam, ideje felhasználni. Először gyümölcskenyeret akartam sütni, de aztán az egyszerűbb megoldást választottam.
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
15 dkg finom liszt
10 dkg barna cukor
2 tojás
1 tk sütőpor
vanília kivonat
rum, tej
aszalt gyümölcsök, arany mazsola
A aszalt és kandírozott gyümölcsöket rumos tejbe áztattam. Amikor megpuhultak, apróra vágtam.
A muffin hozzávalóit összekevertem (először a nedveseket, aztán a szárazakat), majd hozzákevertem a gyümölcsdarabkákat, valamint 4 ek rumos tejet. A muffinsütőbe papír kapszlikat tettem, abba kanalaztam a masszát.
200 fokon kb. 20 percig sütöttem.
A fele azonnal elfogyott, úgy tűnik, ez egy jó felhasználási módja az aszalványoknak.