Nagypéntek van. Ha máskor nem is, ilyenkor igyekszünk húsmentesen étkezni. Az ebédfőzésnél ez nem okoz különösebb gondot (ma pl. spenótnak látszó mángoldfőzelék lesz tükörtojással, a levest még kitalálom), de Sz. szendvicsei néha fejtörést okoznak. A legegyszerűbb, ha sajtos vagy tojásos szendvicset kap, de mivel tegnap a zöldségesnél belebotlottam egy csokor medvehagymába (szerintem az idei utolsó csokorba), egyértelmű volt, hogy most a szimpla sajtkrémnél kicsit több lesz a kenyerek között.
Hozzávalók:
kb. 15 dkg natúr krémsajt
4 kemény tojás
6 medvehagyma-levél
reszelt sajt
só
A krémsajthoz hozzákevertem a lereszelt tojás, a feldarabolt medvehagymát, a reszelt sajtot és alaposan összeturmixoltam (kézi mixerrel). Megsóztam, átkevertem. Szép zöld kencét kaptam, ami nagyon finom a medvehagymától.