Az utóbbi időben ritkán főzök, ez azt hiszem, jól látszik a blog elhanyagoltságán is. Pedig ötleteim vannak, csak idő nem sok van, meg szükség sem rá. Ugyanis alig vagyunk itthon, amennyit meg ennénk, annyival gyakorlatilag anyu is ellát minket. Néha azért beszabadulok a konyhába, hogy ellássam magunkat valami finomsággal. Itt egy példa egy szombati menüre:
Currys mángold-krémleves (azt hittem, már fenn van a recept, de mindjárt pótolom)
Majonézes kukorica-saláta (konzerv kukorica + tejföl + majonéz + mustár)
És akkor a leves receptje
Hozzávalók:
mángold szára megpucolva, feldarabolva (lehetett úgy egy kilónyi, de lehet, hogy kevesebb)
curry por
só, fekete bors, őrölt szerecsendió
tej, tejszín
A szárat sós vízben megfőztem, botmixerrel pépesítettem. Fűszereztem, a currytől szép sárga lett a színe. Felöntöttem tejszín és tej keverékével és összefőztem pár perc alatt. Tálalásig fedő alatt hagytam pihenni, majd levesgyönggyel tálaltam (így a gyerekek is simán megették).