Már nagyon régen szerettem volna igazi sajtos kekszet sütni, láttam is több receptet, de csak pár napja találtam meg az igazinak tűnőt Orsicsibe oldalán. Az eredeti receptben cheddar és trappista sajt volt, én abból készítettem, amit itthon találtam. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokféle sajttal finom.
Hozzávalók:
15 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt trappista sajt
10 dkg vaj
1 tojás
1 tk mustár
csipet só
15 dkg liszt
A sajtokat megreszeltem (nagylyukú reszelővel), majd összedolgoztam az összes hozzávalót. Becsomagoltam folpackba és 2 órára a hűtőbe tettem pihenni.
Amikor kivettem, előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A tésztából kb. 30 cm hosszú rudat formáztam és nagyjából fél cm vastag korongokat vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam a korongokat és kb. 15 perc alatt megsütöttem, amikor már szépen kezdett barnulni. A korongok picit lapulnak sütés közben, egy tepsire nekem 20 db fért el kényelmesen. Miután megsült, pár percig hagytam a tepsin hűlni, majd lapáttal szedtem át tányérra. Amikor kihűl, isteni ropogós. Legközelebb rögtön két adagot sütök, mert addiktív, és lehet, hogy kipróbálom kicsit véknyabbra vágva, hogy még ropogósabb legyen.