HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristalycukor (5) kristálycukor (1) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2012.01.27. 20:59 A.N.R.

Sok-kicsi nyeremény érkezett

Hosszas e-mailes egyeztetés után ma megérkezett a várva várt csomag, amit a Sok-kicsi jótékonysági nyereményjátékán nyertem. A nyereményt a Fűszerész ajánlotta fel, a csomag tartalma 100 különböző fűszer. Legalábbis a felajánlás szerint. A valóságban ennél több, összesen 129 csomag fűszer érkezett. Igaz, van néhány fajtából két csomag is, de még így is több, mint 100 különböző fűszert/fűszerkeveréket kaptam.

A leginkább szokásosak (pl. fahéj, majoránna, piros paprika) és az igazán különlegesek (pl. görögszénamag, csillagánizs vagy hibiszkuszvirág) között van jó néhány csomag keverék is, a legegyszerűbbektől (pl. forralt bor fűszerkeverék, pizza fűszer) az kimondhatatlan nevű indiai keverékekig, de van kínai, brazil és balkáni is. Most agyalhatok, hogy mire használjam fel ezt a töménytelen mennyiségű fűszert? Na, nem panaszkodom a feladat nagysága miatt :-), viszont eszembe jutott, hogy kedves olvasóim is segíthetnének, ha van kedvük.

Itt vannak a fűszerek (katt a képre a nagyításért):

És akkor játék: kérek szépen receptajánlatokat (akár komplett receptet kommentben, e-mailben, akár linket) a különlegesebb fűszerekhez. Aki a legtöbbféle fűszer felhasználásával készíthető étel/ital elkészítési módját vagy a legérdekesebbnek tűnő receptet küldi be (esetleg mindketten), az(ok) ajándékot kap(nak) tőlem. Az ajándék legyen meglepetés, de mindenképpen gasztro-jellegű lesz.

A teljesség igénye nélkül egy lista a nem mindennapi fűszerekről, amiket kaptam:
céklapor, csillagánizs, görögszénamag, hibiszkuszvirág, rózsabors, sáfrány, sáfrányos szeklice. Keverékek: azték, balkán, brazil, gram masala, kínai ötfűszer, paella, pokol, tandoori masala. Többféle chili, curry, bors, sok-sok zöldfűszer (szárítva) és különböző pác fűszerkeverékek.

Sok szeretettel várom az ötleteket, mondjuk február 3-án éjfélig.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr85975047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pritamin 2012.01.27. 22:05:15

Szia! Én a pokol fűszerkeveréket használtam eddig előszeretettel és felhasználtam a kedvenc ételemhez is amit megtalálsz a blogomban recepttel és képpel itt: http://prrita.wordpress.com/2012/01/12/fusilli-alla-carettiera/ Szoktam még a mediterrán és a 7fűszer nevű keveréket is használni sűrűn.Akár pácokhoz vagy egyéb sültekhez,szószokhoz.

Pritamin 2012.01.27. 22:06:28

Szia! Én a pokol fűszerkeveréket használtam eddig előszeretettel és felhasználtam a kedvenc ételemhez is amit megtalálsz a blogomban recepttel és képpel itt: prrita.wordpress.com/2012/01/12/fusilli-alla-carettiera/ Szoktam még a mediterrán és a 7fűszer nevű keveréket is használni sűrűn.Akár pácokhoz vagy egyéb sültekhez,szószokhoz.

Gabi 2012.01.29. 19:15:13

Wow! Ez eszmeletlenul nagyon szuper! Ennyi fuszert max arab piacon lehet egyutt latni, bar en a keverekekert nem rajongok, de a zoldfuszerekert annal inkabb. A curry (ami ugye keverek, de ezt imadom!) nagyon szuper sult zoldsegekkel, feldarabolt fott csirkemellel,rizzsel. Hagymat piritassz, lisztbeforgatod a csirkemell darabokat, ezeket is megpiritod egy kicsit es utana adsz hozza egy kicsi vizet, vagy akar bort is es sok-sok curryt (ok annyit, amennyit a gyomrotok elbir!). A rizs parolva,curryvel nagyon finom szinten. Ha megirod milyen zold fuszereket kaptal, amire tippet varsz,akkor irok receptet is. En oreganot rakok halra is nem csak a pizzara, rozmaringot parolt vagy sutoben sult krumplira stb.

14594 2012.01.29. 19:47:33

Gabi: a következő posztban ott van a teljes lista :-). Mindkettőtöknek köszi a tippeket, várom a továbbiakat is.

29465 2012.01.31. 04:20:34

Gigi, először is irigyellek :D másodszor: ha adhatok egy tanácsot, figyeld, melyiknek mi a szavideje, és aminek hamarabb lejár, igyekezz először azokat felhasználni. Én nem szoktam egy kajába nagyon sokféle fűszert tenni, mert akkor képesek elnyomni egymást, de pl. pácolásra nagyon jók a különféle keverékek, erről írtam itt: http://tavernam.blogspot.com/2011/05/fuszerkucko.html

Víghné Botos Éva 2012.02.15. 00:53:08

Szia! Libabőrős lettem a kép láttán, mert hogy "fűszermániás" vagyok!:) Mivel az általad megadott határidő lejárt, nem tudom, hogy írhatnék-e még pár klassz, sok-fúszeres receptet neked? Ha a válaszod igen, "postafordultával" elküldöm neked! Üdvözlettel Éva

14594 2012.02.15. 08:19:25

Éva: hát persze, hogy írhatsz, örömmel veszem az ötleteket, mert nekem egyelőre még nincs túl sok :-). Már elkezdtem felhasználni a készletet, de lassan megy.
süti beállítások módosítása