Nagyfiam névnapja lesz hétfőn, úgy gondoltam, viszünk be az oviba süteményt, mivel a születésnapja nyáron van, és akkor nem tudunk tortát vinni. Van a csoportban tojásfehérje-allergiás gyerek, ezért a tojást ki akartam hagyni a sütiből, hogy ő is ehessen belőle. Ezért esett a választás a fahéjas linzerre. Két adag tésztát állítottam össze és kiszaggattam mókus alakúra, lett belőle összesen 68 db. Krémként pedig az eredeti narancsos helyett (mivel abban van tojás) almásat készítettem.
Hozzávalók:
2 csomag vanília pudingpor (főzős)
6 dl almaszörp (2 dl szörp + 4 dl víz - így nem kell már plusz cukor hozzá)
Csomómentesre kevertem a pudingport a szörppel és állandó kevergetés mellett felfőztem. Hagytam kigőzölni, majd összeragasztottam vele 2-2 mókust - a krémnek még melegnek kell lenni az összeragasztáshoz, mivel ha meghűl, pillanatok alatt kemény lesz és kenhetetlen. A végén a mókusokat porcukorral megszórtam.
A maradék krémet egy tányérra tettem és hagytam teljesen megdermedni, így almazselét ehetünk.