Egy rettenetesen egyszerű és finom ételt takar az elegáns név. Csirkemellfiléből vagy pulykamellfiléből is készíthető, garantáltan finom lesz. Gyakorlatilag arról van szó, hogy sörtészta-bundában kell kisütni a húst. Amikor csirke- vagy pulykamellfilét akarok sütni, általában be szoktam áztatni a hússzeleteket fűszeres tejbe, azaz valamilyen fűszerkeveréket (pl. sült csirke fűszersót) elkeverek tejben, belerakom a hússzeleteket és beteszem a hűtőbe néhány órára. Így puhább, szaftosabb lesz a hús, nem marad száraz.
A sörtészta egy sűrű palacsintatészta, amibe tej helyett sört öntünk. Hozzávalói:
20 dkg liszt
2,5 dl sör
3 tojás
0,5 dl olaj
só
Ekkora adag szerintem elég kb. egy kiló húshoz, persze attól is függ, mekkora darabokra vágjuk a húst. A kisebb szeletek hamarabb átsülnek, porhanyósabbak lesznek, érdemes csíkokra vágni. A sörtészta elkészítése: a lisztet összekeverjük a sörrel és a tojások sárgájával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük kevés sóval, és az olajjal együtt hozzákeverjük a lisztes masszához. Egy fél órára pihenni hagyjuk, majd a hússzeleteket megforgatjuk benne és forró olajban kisütjük. Krumplipüré vagy hasábburgonya illik hozzá legjobban, és mondjuk egy paradicsom- vagy uborkasaláta.