HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2006.09.13. 13:16 A.N.R.

Rakott krumpli

Címkék: krumpli tojas kolbasz tejfol

Szeretem az olyan ételeket, melyeket ezerféleképpen el lehet készíteni. A rakott krumpli is ilyen. Az alaprecept hozzávalói:

8 db közepes krumpli
4-5 tojás
egy szál kolbász (lehet lecsókolbász, parasztkolbász, füstölve vagy anélkül, kinek hogy ízlik)
1 doboz tejföl
olaj, só

A krumplit héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm, én ugyanabban a vízben, egyszerre szoktam a kettőt. A kolbászt felkarikázom. A krumplit és a tojást megpucolom.
Egy mély tepsibe vagy jénai tálba öntök egy kis olajat, karikára vágott krumplival teljesen befedem, aztán jöhet egy adag kolbász, egy adag karikára vágott tojás, tejföl, só, kis olaj, majd még egyszer egy ugyanilyen réteg. A tetejére krumplit teszek, megsózom, kis olajat öntök rá (ne tocsogjon! óvatosan az olajjal), aki szereti, a tetéjre is rakhat tejfölt. 200 fokon kb. 30-40 percig sütöm.

Mint már említettem, sokféle módon lehet variálni. Készítettem már kolbász helyett sonkával vagy gombával. Gyakran teszek bele karikára vágott hagymát, a tetejére pedig reszelt sajtot. Ma pl. gombával és füstölt sajttal készítettem. Finom, tartalmas étel.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr645974573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sallina 2007.09.24. 12:51:46

Szia! Lehet egy receptötletem. Lehet, hogy megvan a honlapon, én nem találtam. Az egyik kedvencem. Tejszines (vagy tejfölös) hús Fogom csirkemellet vagy sertéscombot, és nagyon apróra vágom. Serpenyőbe olajat teszek, és amikor kellően felhevült beledobom a húst. Amikor minden oldala fehér (ízlés szerint ilyenkor lehet bele rakni apróra vágott gombát), lejebb veszem a gázt és betakarom, ha kevés levet eresztett a hús, rakok egy kis vizet bele(kb fél "korty"). Fogom a tejszínt (vagy a tejfölt, de akkor rakok bele egy korty tejet is, hogy ne legyen darabos), összekeverem sok borssal, sóval és friss nagylevelű petrezselyemmel (nagyon szépen néz ki tálalásnál, ha nincs összevágva. Az ízét meg ki lehet hozni, ha egy kis sóval jól bedörgölöm). Ezt a kotyvalékot rászóróm a forró húsra, és addig főzöm még szép krémes színe lesz. Ezt lehet rízzsel és tésztával (sajtot rá és be a sütőbe) tálalni. De ha habarunk bele egy kicsi lisztet, hogy sűrűbb legyen tölthetjük palacsintába is tenni. Azért jó a nagyon apróra vágott hús, mert hamar megfő és sűrűbbnek látszik (a gyerekek meg imádják.) Ha nem találsz tolakodónak, később írnék egy tejszínes-fokhagymás-parajos tésztá is, ami azoknak jó akik nem szeretik amúgy a spenótot (Pl Én).

14594 2007.09.24. 12:56:20

Hm, ez nagyon finom lehet :-). Tejszínnel én is szoktam mindenféle húsokat főzni, de nem pont így. Sok szeretettel várom a másik receptedet is, aztán majd kipróbálom, és felrakom önálló posztba, ha nem bánod.

56947 2008.10.04. 14:21:50

No, akkor én belevágok és zabálok. Elkészült/em/. www.bensonv.hu

Lilla 2008.10.21. 10:22:14

mddig kell főznia krumplit kb hogy megpuhuljon? és a tojást?

14594 2008.10.21. 13:39:58

A tojást keményre szoktam főzni, nem nagyon mérem az időt, de max. 10 perc biztosan elég. Általában azért 5-6 perc is elég szokott lenni :-). A krumplit nagyjából 20 percig főzöm, de ezt sem mérem, hanem beleszúrom a villát, és ha simán belemegy (esetleg a héja is elkezd lejönni a szúrás helyén), akkor már biztosan jó. Mivel utána sütöd is, nem olyan nagy baj, ha nem fő át teljesen.

Angelina Diamond 2009.07.15. 11:49:33

Nagyon fincsi lehet :-)

TPAndrea 2010.09.07. 10:55:22

Sziasztok!! A rakott krumpliba én nem olajat,hanem teavajat szoktam tenni, közé is és az aljára is, fincsi!

forest 2010.09.29. 21:10:51

Érdemes csabai lángolt kolbászt venni és felkarikázva megsütni. Nekem nem igazán jött be a nyers kolbász az ételben, mert az inkább párolódott és teljesen más ízt adott. Plusz a kisült kolbászzsírt felhasználom a rétegezéskor locsoláshoz. üdv: forest

Pimpom 2010.12.03. 00:31:32

Én 2 nagy doboz tejfölt be bele szoktam keverni 3-4 nyers tojást, megsózom, és úgy öntöm nyakon vele a krumplit :)
süti beállítások módosítása