Egyszerű, finom, és ez is ezerféleképpen készíthető.
Hozzávalók:
gyümölcsök (friss, fagyasztott vagy konzerv, mindegy, lehet csak egyféle vagy vegyesen is)
cukor
csipetnyi só
citromlé
egész fahéj
tej vagy tejszín
1 evőkanál pudingpor
A gyümölcsöket odateszem főni, a vízbe teszek egy csipetnyi sót, cukrot ízlés szerint (általában 3 evőkanállal), egy egész fahéjat. Néha rakok bele szegfűszeget is, és gyakran vaníliás cukrot vagy vanília aromát. A gyümölcsök állagától függően kell főzni, de általában 5-10 perc bőven elég ahhoz, hogy megpuhuljanak, és ne veszítsék el teljesen a színűket.
Amíg a gyümölcs fő, egy evőkanál pudingport összekeverek tejjel vagy tejszínnel. A pudingpor íze szabadonválasztott, általában eper vagy vaníliaízűt szoktam választani. Ha van meggy a levesben, akkor inkább az epret, ha mondjuk csak almából vagy barackból főzöm, akkor a vanília ízűt.
Amikor már majdnem készre főttek a gyümölcsök, belekeverem a pudingos tejet/tejszínt és jól összefőzöm. Miután elkészült, kihűlésig gyakran kell kevergetni, hogy ne bőrösödjön. Hidegen a legfinomabb, esetleg egy kis tejszínhabbal a tetején.