Nagyon finom leves, sok zöldséggel, amik jól kombinálhatók. Ha valami nincs otthon, semmi gond, lehet mással helyettesíteni.
Hozzávalók:
50 dkg csirkeaprólék vagy csirkecomb
25 dkg vegyes leveszöldség (petrezselyem, sárgarépa, karalábé)
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
esetleg karfiol
2 dl tej
3 evőkanál olaj
petrezselyemzöld (ezt néha kihagyom)
1 evőkanál liszt
só
fehér bors
citromlé
A csirkehúst apróra daraboljuk, az olajon megpirítjuk majd ráöntünk kb. fél pohár vizet, lefedjük és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Kavargatás helyett rázogatjuk.
Amikor a víz elpárolgott, hozzáadjuk a leveszöldséget (kockára vágva), gombát, zöldborsót, karfiolt, és a petreszelyemzöld felét. Az egészet néhány percig pirítjuk, ezután ráhintjük a lisztet, és azzal tovább pirítjuk 1-2 percig majd kb. 1 liter vízzel felöntjük. Sóval, borssal fűszerezzük és puhára főzzük. Amikor készen van, beleteszünk néhány csepp citromlevet majd beleüntjük a tejet és felforraljuk. A végén megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.