Wokban készítendő étel, bár biztos megoldható serpenyőben is, ha valaki nem rendelkezik wokkal. Hús nélküli étel, de a család férfitagjai között nem volt túl nagy sikere, ezért én készítettem már egy kis darálthússal is, amit a wokban megpároltam a hagymával, és utána tettem bele a makarónit. Nagyon finom volt.
Hozzávalók:
40 dkg makaróni (természetesen lehet bármilyen tészta)
2 fej hagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 teáskanál piros arany
3 db piros chilipaprika apróra vágva (én ezt kihagytam, az én ízlésemnek túl erős lett volna)
4 evőkanál világos szójaszósz
3 evőkanál sötét szójaszósz (első alkalommal nem sikerült beszerezni kétfélét, az ízén nem változtat, csak a színén, ha egyfélét használunk)
4 evőkanál olívaolaj
egy kis só
A makarónit kb. 4 centis darabokra törjük és megfőzzük. Az olívaolajat felmelegítjük a wokban, az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk benne majd beletesszük a fokhagymát is és kicsit átpirítjuk. Beletesszük a chilipaprikát is és átpirítjuk. Belerakjuk a főtt makarónit, állandó kevergetés közben átsütjük majd meglocsoljuk a szójaszósszal. A végén hozzákeverjük a piros aranyat és kicsit még pirítjuk majd megsózzuk. Nagyjából 20 perc alatt kész.