Sokféle pizzatészta-recepttel találkoztam már, de mivel az enyém nagyon bevált, a többit ki sem próbáltam. Ezt jó néhány éve kaptam egy ismerősömtől.
Hozzávalók:
2,5 dl langyos víz
2 evőkanál olaj
fél kg liszt
4 dkg élesztő
só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál oregano
A vizet az élesztővel, sóval és cukorral simára keverjük. A liszthez keverjük az oreganót, hozzáadjuk az olajat és az élesztőt, jól eldolgozzuk. Ha a tészta túl lágynak tűnik, akkor liszt hozzáadásával megfelelő sűrűségűre gyúrjuk, hagyjuk megkelni (legalább fél óra).
Lustaság fél egészség alapon én ezt is a kenyérsütőgéppel szoktam dagasztani (dagasztás program), a megadott sorrendben kell beletenni a gépbe a hozzávalókat. A gép egy óra hosszáig keleszti, de ez nem feltétlenül szükséges, ki szoktam venni hamarabb.
Kivajazott tepsibe teszem a tésztát, egyenletesen eligazgatom. Ez a mennyiség egy nagy méretű tepsihez elég. Megkenem pizzakrémmel vagy paradicsomszósszal és jól megpakolom mindenféle finomsággal. Sonka, szalámi, darált hús, hagyma, tojás, kukorica, ananász, sajt, ami jólesik ízlés szerint. 30-40 perc alatt megsül.