Ha nincs időm vagy kedvem főzni, de valami levest ennénk, akkor a tojáslevest szoktam választani. Kb. 10 perc alatt kész, és ha van otthon elég tojás, akkor igazán laktató is tud lenni.
Hozzávalók:
olaj, piros paprika, liszt, só, delikát, egy kis fej hagyma, néhány tojás
Kevés olajat felforrósítok, beleteszek egy-két teáskanálnyi pirospaprikát, majd lisztet. Egy liter leveshez 2 csapott evőkanálnyit. Picit pirítom, majd felöntöm annyi hideg vízzel, amennyi levest készíteni akarok. Ha nagyon sietek, akkor amíg az olaj melegszik, vízforralóban felforralom a vizet, ebben az esetben csak egy pohárnyi hideg vizet öntök a lisztre, a többit a forró vízből. Így hamarabb felfő. Sóval, delikáttal ízesítem, beleteszek egy egész fej hagymát. Amikor a víz felfő, beleteszek egész tojásokat és kb. öt percig főzöm. Ez után belerakok még két felvert tojást, és 2-3 percig tovább főzöm. Ezzel kész is a leves. Ha nincs otthon elég tojás, akkor csak a felvert tojást teszem bele, ebben az esetben még hamarabb készen van, viszont nem olyan laktató.