Ez leginkább most csak úgy poénból, mert ha ennek az ételnek a készítésére valaki nem jön rá magától, akkor azt hiszem, ne is nagyon próbálkozzon a konyhában :-).
Szóval hozzávalók:
néhány szelet halfilé (pl. tonhal, hekk)
kevés olívaolaj
zöldségek
fűszerek
alufólia (lehetőleg az erős, vastag fajtából)
Leterítem az alufóliát egy tepsibe, ráöntök egy kevés olívaolajat. Ráhelyezem a halszeleteket, a párolni való zöldségeket és az egészet megfűszerezem ízlés szerint. Kevés fűszer kell hozzá, mert az egész a saját gőzében fog párolódni és átveszi a zöldségek ízét is a hal, nagyon finom lesz. Ez után jól becsomagolom az alufóliába, hogy ne jöjjön ki a gőz, majd beteszem a sütőbe, 200 fokon kb. 25-30 percig párolom. Miután kész, óvatosan kell kibontani, a forró gőz veszélyes! Aki nem elégszik meg a zöldségkörettel, süthet mellé krumplit.
2006.12.05. 16:16
Párolt hal
Címkék: hal
4 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1005974589
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
dido 2007.01.31. 12:29:37
És lehet mirelit zöldséggel is? Vagy úgy nem olyan finom?
14594 2007.01.31. 14:16:50
Dehogynem, én majdnem egy egész csomag mirelit wok-zöldséget tettem mellé és isteni volt.
dido 2007.02.02. 10:35:29
Tényleg fincsi lett :)
14594 2007.02.02. 13:39:28
Örülök neki :-).