Főzeléket évekig nem főztem, azt hittem, nagyon bonyolult dolog. Most sem ez a kedvenc foglalatosságom, bár tudom, hogy annyira azért nem bonyolult. A zöldborsófőzelék meg kimondottan finom is, mondjuk tükortojással.
Hozzávalók:
1 kg fejtett borsó (friss vagy fagyasztott)
8 - 10 dkg margarin
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 evőkanál kukoricakeményítő (vagy burgonyakeményítő)
petrezselyemzöld, só, cukor
Felforrósítom a margarint és beleteszem a zöldborsót, megsózom. Lefedem és jól megpárolom (jó ráncos legyen, akkor már puha). Néha meg kell keverni, nehogy odaégjen, és közepes lángon párolni. Szórok rá petrezselyemzöldet, majd néhány kanállal kiveszek belőle és beleteszem a botmixer edényébe. Rászórom a keményítőt, ráöntöm a tejszínt és a tejfölt, 1 pohár vizet és összeturmixolom. Hozzáöntöm az egészet a zöldborsóhoz, megcukrozom, jól felforralom az egészet, és kész is.
2006.12.06. 11:30
Zöldborsófőzelék
Címkék: tejszin borso
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr605974590
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
31770 2007.10.25. 12:35:07
Én nem szoktam összeturmixolni a borsót.Felrakom a vizet forrni és mikor már jó akkor beleteszem a zöldborsót.Kicsit hagyom had forrjon, majd egy fedőt teszek rá és lezárom alatta a gázt.Azért , h ne főljön hanem puhuljon.Így hagyom, míg jó puha nem lesz a borsó, jah de a vízbe teszek cukrot és kevés sót is.utána liszttel kevés tejjel habarást csinálok, ebbe is kevés cukit teszek és Kurkumát!!! , nagyon finom tőle a főzelék, és szép sárga a színe is./ nem kell sok bele , egy késhegynyi elég/.Szűrőn keresztül ráöntöm a habaraást a borsóra még eccer felrottyintom:-) és kész:-) sült virslivel is nagyon finci!:-)
14594 2007.10.25. 15:15:36
Ezt kipróbálom :-).